Pepperwood Preserve 2017-05-18T11:55:57+00:00

Project Description

Pepperwood Preserve

New research building on the Pepperwood Preserve, a 3,117 acre nature preserve.  The 9,500 sf building will feature a field research laboratory, classrooms and library. Among the green construction components are “plyboo” and “wheatboard” panels, which are finish materials of bamboo veneer; recycled materials for doors and fences; a rain water collection system for storage in cisterns.  This project is designed as a LEED Gold project.  Awarded 2009 Best Green Project by the North Bay Business Journal.

Project Details

Location: Santa Rosa, CA
Owner: Pepperwood Foundation
Architect: Forrest Architects
Square Feet: 9,500
Project Cost: $8.6 Million
Awards: 2009 Best Green Project by the North Bay Business Journal